Ngarep > Kabar > Warta Industri

Apa bisa nggunakake maneh topeng rai sing bisa digunakake sawise nyemprotake alkohol kanggo disinfeksi?

2020-05-21

Topeng sing bisa digunakake saiki umume nuduhake topeng bedah medis biasa. Apa topeng sing bisa disemprotake nganggo alkohol kanggo disinfeksi sadurunge digunakake? Wangsulane: ora!

 

1. Topeng bisa nglindhungi saka virus, amarga virus bisa mbentuk partikel cilik kanthi tetesan cairan lan nempel ing topeng. Semprotan permukaan topeng nganggo alkohol. Nalika alkohol nguap, kelembapan ing njero bakal dijupuk bebarengan. Yen digunakake maneh, virus sing dipisahake bisa dihirup!

 

2. Kanggo banyu lan alkohol, alkohol luwih ngrusak kain non-anyaman tinimbang banyu. Ing teori, bisa mateni bakteri ing permukaan topeng. Ing sisih liya, ngrusak struktur topeng kasebut dhewe. Kelembapan iki ngresiki struktur pigura serat topeng. Nalika dadi alus, loosens. Sawise loosening, longkangan dadi luwih gedhe, lan nalika dadi luwih gedhe, efek mblokir bakteri wis suda banget.

 

Yen kakehan alkohol disemprotake ing topeng, alkohol 75% iki bisa disedot menyang saluran napas, sing uga ngrusak mukosa saluran napas, nyebabake kemacetan lan edema mukosa saluran napas, sing nyebabake penurunan kekebalan lokal Yen virus mlebu maneh, bakal nambah infeksi saluran napas.

 

Ing ringkesan, sajrone wektu iki, aja nyemprotake lan disinfect topeng!

 

Yen sampeyan duwe kahanan kasebut, sampeyan bisa nyoba disinfeksi iradiasi sinar ultraviolet kanggo nambah jumlah topeng sing digunakake (yen topeng N95), dianjurake supaya topeng sing bisa digunakake ing wektu kanggo ngganti utawa ora nggawa topeng bali menyang omah.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept